FESTIVALENS OMGIVELSER

Christiansminde - Porten til Øhavet

MTB Ruterne

Skovhuggeren

Distance; 35-45 km (Hvis man cykler derud og tilbage igen)

              Ca. 17 km (Hvis man kun cykler på sporet)

Skovhuggeren er efterhånden et af Danmarks mest anmelderroste MTB-spor. Det er 17 km langt, og ligger i Egebjerg Bakker med udsigt over det Sydfynske Øhav. Alle kan få glæde af SKOVHUGGEREN. Her får du serveret alt fra fedt flow til flot byggede broer og rockgardens, og sporet er særdeles godt afmærket med de sædvanlige MTB piktogrammer og røde pile.

Skovhuggeren er gradueret til "moderat" sværhedsgrad, men der er en hel del valgfri "svære" passager, alle markeret med sort skiltning langs ruten. Her bestemmer du selv, om du vil følge det røde hovedspor eller tage hver af de korte sorte afstikkere ruten rundt.

Svendborg Sporene

Svendborg MTB Spor er inddelt i 2 separate sløjfer med hver sin sværhedsgrad, der kan køres separat eller i forbindelse med hinanden.

Blåt MTB-spor

Blåt spor ligger i Svendborgs østlige skove og består af i alt godt 4,5 km lækkert og veletableret singletrack. Sporet har sværhedsgraden “let”, og er desuden velmarkeret med pile og opmærksomhedsskilte. Sværere afstikkere kan tilvælges og er markeret med røde eller sorte pile.

Rødt MTB-spor

Rødt spor ligger ligeledes i Svendborgs østlige skove og består af godt 4,3 km singletrack. Sporet har sværhedsgraden “moderat”, og er også velmarkeret med pile og opmærksomhedsskilte. Også her kan sværere afstikkere tilvælges og er markeret med sorte pile.

Fremvisning af BISSEN MTB-rute

Distance; 15-20 km.

Kom med cykeltur rundt i Svendborg by, hvor blandt andet den berygtede galgebakke fra Bissen MTB ruten skal forceres.


Der vil være masser af bakker med udsigt ud over Svendborg by, inden turen går henover "Rottefældeskoven" og tilbage til Christiansminde.

DAI MTB Festivalen kommer til at finde sted på ’engen’ ved Christiansminde. Området er en unik beliggenhed med udsigt over Svendborg Sund og det Sydfynske Øhav. En placering midt i naturskønne omgivelser, og samtidig tæt på Svendborg by.

Med kun 15 minutters gang langs den smukke kyststi føres man nemlig direkte ind til Svendborgs autentiske havn og resten af den hyggelige gamle købstad.

Christiansminde selv og det omkringliggende område er de perfekte rammer for en fantastisk naturoplevelse med rige muligheder for aktiviteter både til lands og til vands. Hvert år rejser mange hertil for at få glæde af kilometerlange vandre- og cykelstier både i skov og på landevej, kajak- og dykkerfaciliteter til udforskning af det sydfynske øhav og ikke mindst en spændende samling af udfordrende MTB-spor.

Thurø Rundt

Distance; 20-25 km

Thurø rundt er en smuk og idylisk tur til øen syd for Svendborg, der altid leverer på fine og unikke naturoplevelser.
Man kommer helt tæt på det sydfynske øhav, med snoede stier og hyggelige veje langs vandet.
Vi kører bl.a. forbi Smørmosen, som er én af fyns bedste strande.

Naturbørnehaven

 

Distance; 10-15 km

 

En hyggelig tur ud i gennem Hallindskoven, og ud i det meget idylliske område ved Naturbørnehaven. Smuk natur med udsigt ud over det Sydfynske Øhav.

Urban MTB Svendborg tur
 

Distance; 15-20 km

 

En rundtur i Svendborg by, hvor der skal køres på trapper og op/ned af bakker samt andre udfrodringer i det centralen Svendborg.